Cal·ligrama BCN

Serveis culturals

La millor manera de desconnectar

Durant la setmana no t’atures, estàs connectat en tot moment i fas llistes de les tasques pendents. Quan s’acaba el dia, després de tantes reunions, converses, correus o telèfons, beneeixes el passeig cap a casa.

Perquè en aquell moment potser et poses música, t’atures a estudiar un aparador ple de desitjos, o potser agafes el cotxe i mires d’una altra manera el paisatge.

Parles amb tu mateix o amb el del costat, però intentes deslligar-te del batibull de temes que has hagut de manejar. Però ho aconsegueixes sempre?

Ara mira aquest quadre i digues: Què hi veus?

Artigau cercant l'ombra en la dansa

T’hauràs fixat ràpidament en la noia, que ressegueix el contorn de l’ombra del seu acompanyant. Sembla que s’aturi un instant, com enmig d’un ball, per captar el perfil que formen els dos cossos. Us haureu fixat en la posició del braç i del peu.

I ell? L’agafa per la cintura, potser per guiar-la en la dansa o bé per proporcionar-li l’equilibri que necessita per seguir el dibuix i capturar-se a la paret.

On són? La paret és pràcticament l’únic referent de l’espai on es troben. En un pla de color terrós, una mica més allunyat, es pot intuir la forma d’una finestra.

Però per què ressegueix el contorn de la seva ombra? Per què s’aturen per fixar-se a la paret?

Explica una llegenda de l’historiador Plini el Vell que la primera pintura va sorgir de la mà d’una jove coríntia que abans que el seu estimat marxés durant molt de temps, va traçar el perfil sobre el mur, a la llum d’una espelma, perquè estigués sempre present, amb ella.

D’aquí, del primer contorn dibuixat, també va sorgir l’escultura. El pare d’aquesta noia, el terrissaire Butades de Sició, va aplicar argila sobre el dibuix de l’amant gairebé absent, formant així el primer relleu.

Saps què és el més important?

Potser t’ha agradat la història o simplement t’has sentit atret per la pintura de Francesc Artigau, però mentre llegies i et fixaves en el quadre, tota la resta s’ha aturat.

La millor manera per desconnectar és a través de l’art. Per això et proposem que un divendres al mes, a la tarda, trenquis amb la rutina i et deixis emportar per les històries que contemplarem. Aquest és el propòsit dels divendres d’art.

Quines exposicions es visiten? Mira l’agenda i troba un lloc per als següents dies:

  • 29 de gener (18:30h) · Modernisme. Arts, tallers i indústries.
  • 5 de febrer (18:15h) · Dibuixar Versalles
  • 4 de març (17:45h) · T’estimo? Una història de l’amor i el matrimoni.

Preu per a les 3 visites: 36€ (12€/sessió). Inclou l’ús de ràdio-guies per seguir l’explicació amb tota comoditat. Entrades als museus a càrrec de cada usuari.

PD: Dimarts és l’últim dia per apuntar-se!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on gener 21, 2016 by in Art, Barcelona, Recomanem and tagged , , , , , , , .
%d bloggers like this: