Cal·ligrama BCN

Serveis culturals

Quixot a la llum de la Mediterrània

Segons indicava la primera part de “El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha”, el personatge literari més famós de la història, acompanyat del seu fidel escuder, no havia d’arribar a Barcelona, sinó que s’encaminava cap a Saragossa. Què provoca aquest canvi de rumb? Cervantes mentre escrivia el capítol 59 de la segona part de la seva famosa obra va rebre una gran sorpresa… Saps quina era?

Don Quixot i Sancho Panza, amb don Antonio Moreno com a cicerone, viuen episodis de tot tipus, des d’aventures plenes d’acció -abordatges, duels…-, fins a d’altres més còmiques, que acaben amb don Quixot estès enmig d’una sala de ball. Què va trobar-se en el camí cap a la ciutat comtal?

Tan important és l’estada a la nostra ciutat que va provocar el retorn de Don Quixot cap a la Manxa per tancar el cercle com a Antonio Quijano el Bueno. Per què va deixar de seguir l’ideal cavalleresc? Va oblidar Dulcinea del Toboso?

Cervantes va inaugurar la novel·la moderna tres-cents anys abans que Mijaíl Bajtin establís les bases de la teoria narrativa moderna. Saps en què Cervantes va ser pioner?

Volem que gaudeixis apropant-te a l’obra més cèlebre de Cervantes passejant pels carrers de l’única ciutat real que hi surt. Volem que t’agafin ganes de llegir-la, que n’arribis al cor i en surtis, sense embogir de tanta literatura. Tot això amb la ruta “El Quixot a la llum de la Mediterrània”!

Et deixem algunes imatges:

19. quixot llegint doré

Gravat Gustave Doré

15. Pahissa Quixot Rec

Gravat J. Pahissa

10. cap parlant doré

Gravat Gustave Doré

 

13. marDore

Gravat Gustave Doré

Anuncis

One comment on “Quixot a la llum de la Mediterrània

  1. GG
    Agost 24, 2016

    És una ruta extraordinària que recomano moltíssim. Vam comptar amb una guia amb gran formació cultural que va mantenir el nivell alt. Per tant, si es busca rigor i professionalitat, Cal·ligrama BCN és l’opció!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on gener 24, 2016 by in Barcelona and tagged , , , , .
%d bloggers like this: